среда, мај 29, 2024
Početna » ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СМЕДЕРЕВКЕ КОЈА ЈЕ ДЕТЕТУ ДАВАЛА СЕДАТИВЕ

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СМЕДЕРЕВКЕ КОЈА ЈЕ ДЕТЕТУ ДАВАЛА СЕДАТИВЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против М. Р. (1981) из Смедерева зато што је у периоду од почетка године до 8. марта ове године, у стању урачунљивости, угрозила телесни интегритет свог малолетног детета, тако што је у Смедереву и у болничкој соби Института за здравствену заштиту мајке и „Др Вукан Чупић“ растварала у течност седативе из групе бензодијазепина, који имају адиктивно дејство, давала их детету, при том не марећи за последице.Овакво понашање окривљене, наводи се у саопштењу овог тужилаштва, узроковало је тешко нарушење здравља четворогодишњег детета, које се манифестовало у виду клиничких поремећаја нестабилности при ходу, трзаја руке, целог тела и појачаног лучења пљувачке.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду предложило је суду да окривљеној продужи притвор у ком се налази од 8. марта, када је лишена слободе, а с обзиром да и даље постоје разлози који су постојали у време када је притвор и одређен.

Кривичним закоником прописано је да ће лице које применом насиља, претњом да ће напасти на живот или тело, дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство телесни интегритет или душевно стање малолетног члана своје породице бити кажњено казном затвора од две до 10 година, наводи се у данашњем саопштењу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept