Početna » ПОЛИСЕ ОСИГУРАЊА ПОСКУПЕЛЕ СА ПОСКУПЉЕЊЕМ АУТОМОБИЛА

ПОЛИСЕ ОСИГУРАЊА ПОСКУПЕЛЕ СА ПОСКУПЉЕЊЕМ АУТОМОБИЛА

Поскупљење полисе обавезног осигурања од аутоодговорности ће, према оцени стручњака за безбедност саобраћаја Милана Божовића, осим додатног трошка за возаче, значити и да ће осигурање моћи да им исплати штету сразмерно новим ценама аутомобила, резервних делова, радних сати у сервисима.

од Паланка данас
0 Коментар

„Са драстичним поскупљењем аутомобила, и нових и половних, и поскупљењем резервних делова било је нужно да дође и до поскупљења полиса осигурања.
Ако пријавите штету осигурању и оно мора да обрачуна висину штете на основу вредности аутомобила и цене резервних делова на дан штете, а цена аутомобила је порасла за 20 до 30 одсто, онда ће морати више и да исплати, а да би могли више да исплате свима, осигуравачи морају да повећају свој фонд“, рекао је Божовић за Танјуг.

Наводећи да се обрачун висине штете ради на основу јединствених критеријума које је давно, пре око 40 година прописала Народна банка Југославије, оценио је да би начин обрачуна висине штете могао драстично да се промени.

„Постоје различити ставови око тога да ли ће се вредност аутомобила рачунати по каталозима који не одговарају тржишним вредностима аутомобила већ су драстично мањи, као и разлике у ставовима да ли је потребно за аутомобил стар 20 година исплатити нов браник из овлашћеног сервиса који је 10 пута скупљи од заменског браника у комерцијалним радњама и оригиналног браника на тржишту половних делова“, истакао је Божовић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept