Početna » ПОТПИСАН ГРАНТ ИЗМЕЂУ ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” И ЕКУМЕНСКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

ПОТПИСАН ГРАНТ ИЗМЕЂУ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ И ЕКУМЕНСКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар
У четвртак, 14. новембра у Новом Саду, потписан је уговор о давању гранта између Екуменске хуманитарне организације и ОШ „Олга Милошевић“.

На конкурсу који је расписала ЕХО, а чија је тема интеркултуралност, одобрено је једанаест пројеката, међу којима је и пројекат који је писала наша учитељица Тања Јовичић, „Три пута ура, спорт и култура!“. Ово је четврти интеркултурални школски пројекат у низу који реализујемо у сарадњи са Екуменском хуманитарном организацијом. Циљеви пројекта су развијање социјалних и грађанских компетенција које доприносе познавању, поштовању и развоју интерактивног односа међу културама, конструктивном учешћу у друштвеном животу и унапређењу квалитета живота у заједници-

У оквиру пројекта, чија су циљна група четвртаци, квалитет односа међу ученицима, посебно оних различитих култура, могао би се значајно унапредити кроз игру (радионице, спортска такмичења), кроз боље разумевање других култура и стварање подстицајне средине за интеракцију међу децом различитог културног порекла. Стварањем позитивне атмосфере где би ученици кроз игру стицали нова знања и вештине, могли бисмо подстаћи социјалну интеракцију и међусобно упознавање, превазилазећи страх од непознатог.

Захваљујемо се Екуменској хуманитарној организацији, јер је препознала нашу школу као поузданог партнера и што су нас представили као школу која је одличан пример добре праксе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept