Početna » ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УРУЧИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ЗА ЗАСЛУГЕ ЗЗ „АЗАЊА“

ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УРУЧИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ЗА ЗАСЛУГЕ ЗЗ „АЗАЊА“

од Паланка данас
0 Коментар

Председник Србије Александар Вучић, поводом Дана државности, уручио је данас Земљорадничкој задрузи „Азања“ златну медаљу за заслуге.

Државно одликовање, у име Азањаца, примио је Родољуб Станимировић, а за изузетне заслуге у јавним делатностима и успешно презентовање задружног пословања у Србији.

Земљорадничка задруга у Азањи основана је 11. марта 1894. године. Најстарија је задружна организација у Србији, која је упркос великим потешкоћама успела да опстане. У годинама после Другог светског рата, важила за једну од најуспешнијих и служила је за углед.

„Велики допринос у њеном оживљавању, пружио је председник Републике Србије Александар Вучић, који је приликом посете Азањи 9. марта 2019. године, упознат са проблемима пословања. Том приликом обећао је помоћ. Kао и увек одржао је реч. Земљорадничка задруга је сада у фази пословне консолидације и очекује се да ће, после помоћи државе, пре свега Министарства финансија и Министарства пољопривреде, повратити стари сјај“, каже Станимировић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept