Početna » ПОЗИВ МЛАДИМА ДА СЕ ЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

ПОЗИВ МЛАДИМА ДА СЕ ЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

Национална служба за запошљавање расписала је јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих “Моја прва плата” за 2023, који би требало да омогући прво радно искуство за 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства и који ће бити реализован кроз четири фазе.

од Паланка данас
0 Коментар

Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, и трајаће девет месеци, а реализује се без заснивања радног односа. Месечну плату ће исплаћивати НСЗ и млади са средњим образовањем добијаће 28.000 динара, док ће они са високим образовањем имати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.
Како је наведено, прва фаза је намењена искључиво послодавцима, који ће до 31. октобра моћи да се пријаве за учешће у програму на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Друга фаза је намењена незапосленим лицима, која ће за учешће у програму моћи да се пријаве од 6. до 24. новембра, на истом сајту, док ће у трећој фази програма послодавци спровести избор кандидата.

Послодавци ће имати могућност да кроз селекцију пријављених кандидата изаберу за њих најбоље од самог пријављивања, док ће коначан избор обавити од 27. новембра до 8. децембра.

У року од седам дана од дана коначног избора кандидата, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Четврта фаза реализације програма подразумеваће потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата и почетак оспособљавања незапослених лица биће у периоду од 1. до 15. јануара 2024. године.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Јавни позив за овогодишњи програм “Моја прва плата” и све информације о програм налазе се на сајту Националне службе за запошљавање (www.nzs.gov.rs) и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept