Početna » ПРАШТАЊЕ ВАС ОСЛОБАЂА: Ево зашто је битно да опростите онима који су вам нанели зло

ПРАШТАЊЕ ВАС ОСЛОБАЂА: Ево зашто је битно да опростите онима који су вам нанели зло

Праштање вас ослобађа! Све док некоме не опростите ви сте повезани с том особом. Ваше мисли ће се стално враћати на особу која је погрешила и стално ћете изнова проживљавати ту ситуацију.

од Паланка данас
0 Коментар

Када опростите ослобађате се те особе. Када опростите ослобађате се агоније.

Оно што мислите о другим људима често је рефлексија онога што мислите о себи иако то није увијек очито. Друге људе осуђујемо онолико строго колико осуђујемо себе. Особа која је на примјер врло критична према другима вјеројатно је врло критична и према себи.
Ако опростите себи на нечему што сте непромишљено направили прије 10 година, па затим и ближе ствари, навика праштања ће се укоријенити у вама, те ћете лакше праштати другима.

Понекад лакше опраштамо велике и крупне грешке, а због ситница се знамо дурити годинама.
Када опростите, стварно опростите
Када опростите немојте се више враћати на то или ћете наставити омотавати се лошом везом с том особом. Можете на праштање гледати као такмичење између две особе и мислити како праштањем показујете да сте боља особа од друге стране и тиме показивати своју супериорност.
Али од веће је користи да на праштање гледате као на ослобађање од друге особе и заточености у прошлости.

Праштање није за слабиће

Може вам се учинити као да је праштање једна верзија одустајања, да праштају слаби, а да се они снажни љуте и освећују.
Међутим, реалност је потпуно другачија. Ако не опростите то ће вас изгризати изнутра. Стално ћете у себи понављати аргументе и сећања, и креирати још више патње за себе.

Праштање вас ослобађа, али је врло тешко. Лако је носити љутњу у себи, али опростити, заборавити и наставити мирно даље, то могу само они најјачи.

Уз праштање вам је будућност боља

Ако праштање гледате из практичне перспективе тада је оно врло паметно. Праштање вас штити од болних искустава.
Праштање враћа вас у центар, а не другу особу. Ви ћете престати жалити за оним што је већ у прошлости и поштедјети се непотребног расипања енергије. На тај начин ћете имати више енергије да се посветите садашњости и ономе што желите у будућности.
У праштање не требате укључити другу страну
Многи мисле да опростити значи назвати другу особу и рећи јој да је опроштено. То је понекад могуће, али најчешће није и није ни потребно.

Праштањем се требате ослободити негативних веза с том особом, а не успостављати нове изјавама о праштању. Праштање се ради у себи.

Рећи ћете себи како више нећете размишљати о томе, нећете бити љути или размишљати о освети, и једноставно ћете наставити даље без размишљања о том догађају.

Опростити не значи наставити тамо где сте стали

То што сте опростили не значи да ћете дати прилику особи која вас је повредила да то направи још једном, него праштањем себе ослобађате повезаности и негативних емоција везаних уз ту особу.

Понекад је могуће, ако обје стране желе, наставити тамо где сте стали, али праштање изворно не значи то. Опростити значи да сте способни издићи се изнад нечије грешке, признавши да сви грешимо те кренути својим путем. Тај пут може укључивати особу којој сте опростили.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept