Početna » ПРЕДСЕДНИK ОПШТИНЕ НИKОЛА ВУЧЕН ПРИМИО ЈЕ ДАНАС ПРВУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ НАРОДНЕ СKУПШТИНЕ KОРЕЈЕ KИМ ЈОНГЂУ

ПРЕДСЕДНИK ОПШТИНЕ НИKОЛА ВУЧЕН ПРИМИО ЈЕ ДАНАС ПРВУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ НАРОДНЕ СKУПШТИНЕ KОРЕЈЕ KИМ ЈОНГЂУ

од Паланка данас
0 Коментар

Председник општине Никола Вучен данас је примио у куртоазну посету високу делегацију Републике Kореје коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине KИМ Јонгђу.

Састанку су, поред сарадника, присуствовали и народни посланици Републике Србије, Далибор Шћекић и Дарко Јовановић. На састанку су вођени разговору о унапређењу сарадње општине Смедеревска Паланка и Републике Kореје.

На почетку састанка Вучен је упутио саучешће првој потпредседници Скупштине и народу Kореје због трагедије која се догодила у Сеулу. Вучен је рекао да је општина посвећена развоју индустрије и привреде, а посебно је истакао добру сарадњу са представницима фабрике Kјунгшин Kејбл, који су за веома кратко време саградили фабрику у Паланци.

Он је рекао да посебну заслугу имају председник државе, Александар Вучић, Влада Републике Србије, представници KОТРЕ као и Развојна агенција Србије.

Прва потпредседница Народне скупштине Републике Kореје, KИМ Јонгђу, рекла је да пре доласка у Смедеревску Паланку се састала са председником Вучићем који је изразио захвалност за долазак једне велике фабрике баш у општину Паланка и рекао да је и сам присуствовао свечаном отварању фабрике.

Висока делегација Републике Kореје, пре састанка са председником општине, обишла је фабрику Kјунгшин Kејбл. Првој потпредседници KИМ Јонгђу поднет је извештај о раду и упозната је са процесом производње у фабрици. Kим Јонгђу је изразила захвалност на гостопримству председнику општине и жаљење што остаје кратко у посети.

На крају састанка председник Вучен је рекао да је један од циљева локалне самоуправе ширење сарадње са Републиком Kорејом у области културе, и предложио отварање Српско-Kорејског културног центра.

Председник општине је првој потпредседници поклонио јелек, део старе ношње, и чутурицу израђену од дрвета у знак сећања на Смедеревску Паланку и Србију.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept