Početna » ПРЕПОРУКА ЗА ИСПЛАТУ По 10.000 динара запосленима у локалним самоуправама

ПРЕПОРУКА ЗА ИСПЛАТУ По 10.000 динара запосленима у локалним самоуправама

Премијерка Ана Брнабић састала се данас са представницима Синдиката управе Србије, а после састанка је наведено да ће Влада Србије упутити препоруку свим јединицама локалне самоуправе за исплату једнократне помоћи запосленима у износу од по 10.000 динара, уколико за то имају средства у буџетима.

Премијерка Брнабић је истакла да је влада сагласна са предлогом синдиката да запослени са средњом и нижом стручном спремом у локалној самоуправи од 1. јануара 2024. године основицу увећају за 401,88 динара нето, уместо за 384,41 динара нето.


Представници синдиката одмах ће започети разговоре са Министарством државне управе и локалне самоуправе у вези са увећањем дневница за службена путовања запослених.

Синдикат и министарство ће израдити заједнички предлог о висини тих дневница, како за службена путовања у оквиру Србије, тако и за службена путовања у иностранство.

Састанку је присуствовао и министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, који је након овог састанка одмах наставио разговор са синдикатом у вези са коефицијентима, на основу којих ће се обрачунавати плате свим запосленима у државној управи и локалној самоуправи.

Иначе, састанак премијерке са Синдикатом управе је, како је саопштено из владе, наставак разговора Брнабић и представника синдиката који је договорен почетком ове седмице како би заједничким снагама предложили конкретне мере за додатно побољшавање услова рада свих запослених у државној управи и локалној самоуправи.


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept