Početna » ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА ПОЧИЊЕ У НЕДЕЉУ

ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА ПОЧИЊЕ У НЕДЕЉУ

од Паланка данас
0 Коментар

Пријава за једнократну помоћ од 10.000 динара почиње у недељу 20. августа и трајаће до 20. септембра, на адреси idp.trezor.gov.rs, након чега ће новац бити и исплаћен. Подносилац пријаве, односно мајка, уносиће број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац.Kако би пријава била што једноставнија, мајке неће морати да уносе матичне бројеве деце, да би се смањила могућност за грешку приликом уноса података. Од пријављивања су изузети хранитељи детета за које се исплаћује новчана помоћ и примаоци новчане социјалне помоћи, што значи да ће њима новчана помоћ бити уплаћена аутоматски, без подношења пријаве.

Ова помоћ може се добити за свако дете које је држављанин Републике Србије, а које је рођено 21. новембра 2006. године или након тог датума. То значи да су обухваћена и деца која сада имају 16 година, а која прошле године нису испуњавала услове за помоћ младима од 16 до 29 година, јер су имала мање од 16 година.

Право на уплату новчане помоћи у износу од 10.000 динара има мајка детета, а изузетно отац, старатељ или хранитељ под условима прописаним одговарајућим законским решењем, које је ступило на снагу 1. августа. Ово је још једно испуњено обећање које смо дали и још један пример како се понаша јака и снажна држава, одговорна држава која брине за своје грађане, за своју децу, за породице и квалитет њиховог живота. Деца су наша будућност, наша нада, морамо што више да улажемо у њих и сматрамо да ће ово бити веома важна помоћ за мајке.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept