Početna » ПРИЈАВЕ МЛАЂИХ ОД 30 ГОДИНА ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“ ДО 31. ОКТОБРА

ПРИЈАВЕ МЛАЂИХ ОД 30 ГОДИНА ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“ ДО 31. ОКТОБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Незапослени млађи од 30 година са средњим и високим образовањем могу да се до 31. октобра пријаве за програм „Моја прва плата“ преко портала мојапрваплата, саопстила је Привредна комора Србије.

Из Коморе наводе да ће овај програм Владе Србије омогућити да се још 10.000 младих оспособи за самосталан рад на конкретним пословима, те да је више од 5.000 послодаваца у прва два циклуса програма, током протекле две године, примило 18.000 младих на оспособљавање за рад.

Подсећају да се од укупног броја младих укључених у први циклус програма, запослило њих 43 одсто.

Током девет месеци трајања „Моје прве плате“ кандидати са средњим образовањем примаће од државе новчану накнаду 25.000 динара а они са високим образовањем 30.000.

Циљ Програма је подстицање запошљавања младих, уз претходну обуку за посао и стицање првих радних искустава, као и подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова а спроводи га Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и ПКС.

Извор: Танјуг

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept