Početna » ”ПРИМЕНА ОНЛАЈН ВИКИ АЛАТА У НАСТАВИ И УЧЕЊУ“ СЕМИНАР У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

”ПРИМЕНА ОНЛАЈН ВИКИ АЛАТА У НАСТАВИ И УЧЕЊУ“ СЕМИНАР У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

„Замислите свет у коме свака особа на планети има слободан приступ целокупном људском знању. То је оно на чему ми радимо” - Џими Вејлс, суоснивач Википедије

од Паланка данас
0 Коментар
Као део годишњег плана стручног усавршавања запослених, у ОШ „Олга Милошевић” је реализован семинар „Примена онлајн вики алата у настави и учењу“ у организацији Викимедије Србије.

Семинар се односи на унапређивање дигиталних компетенција и употреби информационо-комуникационих технологија у реализацији образовно-васпитног процеса.
Општи циљ је побољшање процеса учења и подучавања кроз примену нових и отворених платформи за учење заснованих на вики алатима и унапређење квалитета наставног и васпитног процеса, као и развијање слободних образовних садржаја.
По завршетку обуке учесници су оспособљени да: користе мултимедијалне вики алате прилагођене специфичним циљевима одређеног предмета, обуче ученике за коришћење слободних вики алата у настави и учењу, креирају задатке за ученике у складу са њиховим индивидуалним потребама и циљевима наставног предмета примењују међународне стандарде отвореног приступа образовним садржајима.
У веома пријатној атмосфери семинар је похађало 22 наставника ОШ „Олга Милошевић“, ОШ „Вук Караџић“ и Паланачке гимназије.
Водитељи су били: Небојша Ратковић и Горана Гомирац. Захваљујемо се предавачима Викимедије што су са нама поделили своја искуства и знања.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept