Početna » ПРИТВОР ДО 30 ДАНА ЗБОГ НАПАДА ЧЕКИЋЕМ НА МАЈКУ

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА ЗБОГ НАПАДА ЧЕКИЋЕМ НА МАЈКУ

од Паланка данас
0 Коментар

Дана 23.02.2023. године, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву задржан је до 48 сати Д.Н. (51) из Осипаонице, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело Убиство у покушају из члана 113. у вези члана 30. Kривичног законика.Осумњиченом се ставља на терет да је дана 23.02.2023. године, око 15 часова у својој породичној кући у Осипаоници, након краће свађе својој мајци оштећеној Д.Н. (75) задао највероватније два ударца чекићем у пределу главе, наневши јој тако тешке телесне повреде опасне по живот.

Након саслушања осумњиченог Д.Н., дана 24.02.2023. године, тужилаштво је предложило да се осумњиченом одреди притвор у трајању до 30 дана на основу члана 211. став 1. тачка 2., 3. и 4. Законика о кривичном поступку, односно због околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на оштећену и сведоке, да ће осумњичени у кратком временском периоду довршити покушано кривично дело, као и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичког поступка. Истог дана, осумњиченом је по наведеном предлогу одређен притвор решењем Вишег суда у Смедереву.
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept