Početna » ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПРЕПРОДАЈУ МАРИХУАНЕ У СМЕДЕРЕВУ

ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПРЕПРОДАЈУ МАРИХУАНЕ У СМЕДЕРЕВУ

од Паланка данас
0 Коментар

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву дана 10.01.2024. године лишени су слободе и задржани до 48 сати М.В. (1998. годиште) и Л.П. (2003. годиште) обојица из Смедерева, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246. став 1. Кривичног законика и Неовлашћено држање опојних дрога из члана 246а став 1., а осумњиченом М.В. се на терет ставља и кривично дело Омогућавање уживања опојних дрога из члана 247. став 1. Кривичног законика.Сумња се да су М.В. и Л.П. кривично дело Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246. став 1. Кривичног законика извршили на тај начин што су током 2023. године па до дана лишавања слободе, куповали опојну дрогу марихуану у количинама од једног до три килограма, исту доносили у Смедерево и препакивали на мање пакетиће, а касније продавали корисницима у Смедереву.

Након саслушања осумњичених, на предлог овог тужилаштва, судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву одредио је притвор осумњиченима из разлога предвиђених одредбом члана 211. став 1. тачка 2. Законика о кривичном поступку, односно зато што би боравком на слободи могли да ометају поступак утицањем на сведоке, а у односу на М.В. и из разлога предвиђених одредбом члана 211. став 1. тачка 3. Законика о кривичном поступку, зато што постоје особите околности које указују да ће осумњичени у кратком временском периоду поновити кривично дело.

ВЈТ СмедеревоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept