Početna » ПРОДУЖЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНЕ ПАЛАНКА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА УГРАДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА

ПРОДУЖЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНЕ ПАЛАНКА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА УГРАДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА

од Паланка данас
0 Коментар

Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте на територији општине Смедеревска Паланка за 2022. годину, продужен је до 18. новембра.

За ову намену опредељено је укупно 2 милиона динара, а предмет суфинансирања обухвата набавку и уградњу соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, уградње двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије, и израда неопходне техничке документације и извештаја извођача радова на уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне нергије који су у складу са законом непходни приликом прикључења на дистрибутивни систем.

Снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до 6 кw.

Друга мера, која се суфинасира, је унапређење термотехничког система зграде путем замене система или дела система ефикаснијим системом путем уградње електронски регулисаних циркулационих пумпи за породичне куће као и опремање система грејања са уређајима за регулацију и мерење предате количине топлоте објекту ( калориметри, делитељи топлоте, баланс вентили) за станове.

Јавни позив је објављен на огласној табли Општинске управе и званичној интернет страници Општине Смедеревска Паланка, на адреси хттп://www.смедеревскапаланка.рс

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept