Početna » ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА МАСАКР КОД МЛАДЕНОВЦА

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА МАСАКР КОД МЛАДЕНОВЦА

Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор Урошу Б., осумњиченом да је 4. маја у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, а ранио 12 особа.

Притвор је продужен и његовом оцу Радиши Б., ујаку Горану Г. и брату од ујака Борису Г., речено је Танјугу у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу против њих подигло пре скоро месец дана, 18. октобра, али због штрајка радника Јавног предузећа Поште Србије, оптужница није уручена свим лицима.

Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним делима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живео неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите делове за оружје.

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота девет људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept