среда, мај 29, 2024
Početna » ПРОФЕСОРКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ “ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ 2024”

ПРОФЕСОРКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ 2024“

од Паланка данас
0 Коментар
Професорка математике и информатичких предмета на ИТ смеру Паланачке гимназије, Сања Рајић, учествовала је у петак 19.04.2024. године у Дому омладине на Међународној конференцији „Дигитално образовање 2024“ коју пету годину за редом организује Центар за образовне технологије Западни Балкан у сарадњи са партнерима.

Oве године то су били Министарство просвете, Завод за унапређивање образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања , Фондација Петља, Канцеларија УНИЦЕФ у Србији, Oracle академија и компанија Microsoft.

Међународна конференција “Дигитално образовање 2024” дала је подршку запосленима у образовним институцијама и онима активним у сектору образовања, да кроз иновативан и креативан приступ, унапреде свој рад применом дигиталних технологија.

Како смо сведоци брзог напредовања света технологије, потребно је да се просветним радницима омогући да сазнају више о иновацијама, националним смерницама и препорукама, примерима добрих пракси, да се повежу са колегама из Србије, региона и света и оснаже се да дигиталне технологије буду свакодневни део наставног плана и програма. Програм обухвата актуелне теме у области дигиталног образовања, али и поглед у будућност образовног система и научених лекција из претходних периода. Као крајњи циљ, поставља се обезбеђивање једне свеобухватне платформе за размену знања и искустава запослених у образовању у Србији, региону и свету.

Повезивањем образовања и ИКТ сектора и унапређењем свеукупних дигиталних компетенција, пружамо деци и младима одговрајућу припрему за њихово будуће дигитално радно окружење.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept