Početna » ПРОЈЕКАТ ПАЛАНАЧКОГ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У КОНКУРЕНЦИЈИ ЗА НАГРАДУ ИКОМА

ПРОЈЕКАТ ПАЛАНАЧКОГ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У КОНКУРЕНЦИЈИ ЗА НАГРАДУ ИКОМА

„Музика пријатељевих корака“, микро-историја неколико дана јуна 1926. године када је Београд и Смедеревску Паланку посетило три стотине Француза и Францускиња, пројекат паланачког Народног музеја, један је од претендената на награду коју додељује ИКОМ, односно национални огранак ИКОМ-а у Републици Србији.


ИКОМ Србија, као део светске организације, промовише нематеријално наслеђе и очување материјалне баштине, развија стандарде најбоље праксе светске музејске заједнице и кроз глобални приступ и програме доприноси међународној агенди музеја у Србији.

„Албум сећања на долазак драгих нам пријатеља из Француске“, како су из паланачког музеја објаснили пројекат који је реализован прошле године, поред изложбе, објеката, меморабилија, текстова и фотографија, подразумевао је и музичке интерпретације догађања путем QР кодова, издавање истоимене монографије, музичко-сценско реминисцирање, видео радове и предавања.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept