Početna » ПРВА НАГРАДА ЗА ВЛАШКОДОЛЦЕ НА ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ „ ТЕАТАР ОД СНОВА“

ПРВА НАГРАДА ЗА ВЛАШКОДОЛЦЕ НА ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ „ ТЕАТАР ОД СНОВА“

од Паланка данас
0 Коментар
Screen Shot 2024 04 29 At 13.15.06

влашки до

У организацији ОШ „Бранко Радичевић“ из Лугавчине одржан је  XIV Фестивал школских позоришта  „Театар од снова“  у два фестивалска дана 25. и 26. априла 2024. године.Фестивал у Лугавчини био је изазов за  екипу сјајних глумаца драмске секције из Влашког Дола. Ученици су се нашли у конкуренцији  од  14 представа  са територије Смедерева, Велике Плане, Смедеревске Паланке и Пожаревца. Екипа младих глумаца  ученика од 1. до 4. разреда ( већина први пут на позоришној сцени ), одиграла је представу „Успавана лепотица“ по тексту Цветина Аничића, а у адаптацији и режији  учитеља  Бојане  Маринковић и Игора Радовановића, уз пуну подршку  васпитачице предшколске групе Анђе Миловановић  и  родитеља ученика.

За најбољег глумца представе проглашена је Анђела Јеремић у улози Цице и Гадуре. Глумци су својим изванредним талентом, а пре свега  љубављу, посвећеношћу, заједништвом  и тимским радом, у правом смислу успели да сву уткану енергију  пренесу на публику и стручни жири  у саставу Владислав Нешић, редитељ позоришта „ Патос“ у Смедереву, Југослав Хаџић , глумац и композитор у позоришту „ Хлеб театар“ у Београду и Никола Угриновић , глумац и асистент на Факултету савремених уметности.

Представа ОШ „Радомир Лазић” је освојила  ПРВУ НАГРАДУ ,( „ Због изузетног ,свеобухватног утиска и шармантног дечјег хумора , а озбиљног приступа театру, који је допринео да квалитет и радост дечије игре заблиста у пуном сјају“  –коментар жирија).

Поносни смо на наше Влашкодолце због оствареног резултата ,пре свега на оно што краси ову нашу малу школу, а то је бескрајна љубав учитеља према свом позиву, посвећеност и вера  у сваког појединца  и његове могућности. Наши учитељи то годинама доказују кроз многобројне активности. Посебност ове мале школе је и у апсолутној подршци родитеља и потпуном поверењу. Велико хвала родитељима на залагању  и труду, који су уложили да наши костими и сцена изгледају беспрекорно. Драги родитељи, ако се „ломите“  и бојите  успеха и знања које ће ваше дете стећи у малој школи у комбинованом одељењу, желите велике школе за своју децу, не размишљајте и не бојте се, бирајте да то буду „мале школе“, јер оне имају ДУШУ, топлину, близину, посебну љубав и енергију. Наша мала школа и њени учитељи  пркосе транзицији  и све наведено доказују  уз савремену наставу, у духу традиције, с душом и вером  у дете и детињство, припрема „ мале људе“ за велика дела  и живот. Хвала целој екипи, што нас по ко зна који пут  подсећа да вера, заједништво и тимски дух доносе  резултате. Марина Никосавић , педагог школеPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept