Početna » ПРВИ ШКОЛСКИ ДАН СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН У ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ У АЗАЊИ

ПРВИ ШКОЛСКИ ДАН СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН У ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ У АЗАЊИ

од Паланка данас
0 Коментар
Полазак у школу је велики празник, а гостујући једном приликом у нашој школи Мошо Одаловић написао песму :

У многим кућама весело стање,
Тако ми јавише из Азање.
Који је празник, шта има ново?
Кренуло дете да учи слово!
Маме,тетке, стрине и баке
Пакују дете у прваке!
Очеви, стичеви, тече и деде,
Праве се важни-седе и гледе.
Ништа се не ради,нек празник буде,
Од данас дете учи за људе .
Хвала ти Боже и част свима ,
Што данас јесмо с првацима!
31.09. 2022. заиста је био велики празник у ОШ „Радомир Лазић” у Азањи. Нова генерација ђака првака је направила је први корак у свет бројки и слова, свет учења и знања, први корак на свом путу школовања .
Да им овај дан остане дуго у сећању, да буде незабораван и њима и њиховим родитељима, потудили су се старији другари, од ове године ђаци петаци и припремили програм добродошлице. Од школе прваци су добили дипломицу „ Добродошлица“ и мајицу „ Ђак првак“.
Ове школске године школа је богатија за 30 нових осмеха. У матичној школи је уписано 26 , а у издвојеном одељењу у Влашком Долу 4 ђака првака . Њихове учитељице су Милина Ћосић ( Азања) и Бојана Маринковић ( Влашки До).

Након свечаног пријема првака, свечано су дочекани и ђаци петаци чије су разредне старешине Јелена Матејић и Викторија Ранчић.
Школске 2022/23.године у школи је уписано укупно 266 ученика. Први септембар сви ученици су започели свечаним интонирањем химне „ Боже правде“ у школском дворишту. Поздравни говор одржала је директорка школе Виолета Кељаћ и прочитано је писмо министра просвете Бранка Ружића. Потом су се сви упутили у своје учионице и отпочели редовне школске активности са својим наставницима.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept