Početna » ПУШАЧИМА У СРПСКИМ КАФАНАМА ИПАК, НИЈЕ ОДЗВОНИЛО Имају алтернативу, све више локала је следи

ПУШАЧИМА У СРПСКИМ КАФАНАМА ИПАК, НИЈЕ ОДЗВОНИЛО Имају алтернативу, све више локала је следи

Чак 50.000 пратилаца Инстаграм странице једне од најпознатијих београдских кафана недавно се изјаснило да би им јако пријало да бар једно вече током недеље у њиховом омиљеном локалу буде непушачко.

од Паланка данас
0 Коментар

Изненадили су помало ови резултати анкете и саме газде, али су, кажу, спремни да им изађу у сусрет. Све чешће се у кафанама и ресторанима може чути да гостима смета дим цигарете, и то не само онима који у животу нису запалили, већ и заклетим дуванџијама.Свима нам је до пре само пар година било незамисливо да уђемо у кафић у коме постоји пушачки и непушачки део, али… навикли смо се. Сада се питамо да ли је могуће да постоје локали у којима су цигарете потпуно забрањене. Да ли смо сазрели да уведемо непушачке кафане? Још се питамо, а чини се да већ и прихватамо да их има и то у све већем броју.

Угоститељи се бране чињеницом да се цигарета својевремено конзумирала и у авиону, а данас је постала порок коме се предајемо на улици – да не бисмо сметали другима. Међутим, свесни смо и да је идеја о непушачким локалима доскора била готово потпуно невероватна, а сада већ делује као апсолутно могућа. Овај тренд почео је да се убрзано шири спрском престоницом и већ сада је немали број угоститељских објеката и у другим градовима одлучио да примени исту идеју.

Док једни намеравају да свој локал претворе у непушачку зону, барем на једно вече, други потпуно забрањују пушење у свом објекту. Они трећи отишли су корак даље и решили да помире две зараћене стране, па дозвољавају коришћење неке од бездимних алтернатива.

Ових трећих, чини се, ипак, има највише. У Београду има укупно око 100 локала у којима су забрањене цигарете, од тога 60 посто дозвољава алтернативе цигаретама.

Ван Београда та прича и даље није заживела, али има угоститеља који су се одважили да то покушају и у срединама које се теже привикавају на овај тренд, попут „Центарала Гастро Бар“-а из Смедерева. Идеја им је била да буду први, да буду мало другачији од осталих. Сада већ доста људи зна за њих. Контактирају их на друштвеним мрежама, питају „је л’ стварно код вас забрањено?“ и углавном, тврде, због тога и долазе.

У овим баровима алтернативе нису на црвеној листи, јер, како каже, не остављају трагове, не ометају друге, не праве дим…Сада чак и људи који су пушачи пуше обичне цигарете, набацљају алтернативу и јкористе је кад дођу овде.

(Курир.рс)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept