Početna » РАДИОНИЦЕ О МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

РАДИОНИЦЕ О МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Две професорке Паланачке гимназије биле су на обуци о менталном здрављу младих у оквиру пројекта „Млади у земљи чуда“ које спроводи група „Хајде да…“, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

од Паланка данас
0 Коментар
Тродневна обука је одржана у Сремским Карловцима, а професорке Ивана Лукић и Сања Спасојевић су после обуке одржале ученицима наше школе две радионице о менталном здрављу младих.

Прва радионица одржана је са ученицима друштвено-језичког смера, треће године, а друга са представницима Ученичког парламента, на другој радионици присуствовала је и школски психолог која је младима давала савете о менталном здрављу и како да помогну другарима код којих примете проблеме са менталним здрављем.
На првој радионици је било присутно 24 ученика, а на другој 20. Радионице су кренуле тако што су ученици причали њихове асоцијације на тему менталног здравља. Затим су прочитани одређени наслови из новина који указују на проблеме менталног здравља младих и до којих све последица може да дође.
Ученици су затим подељени у пет група и дата им је по кратка прича откуцана на папиру где млади имају проблем са менталним здрављем. Њихов задатак је био да осмисле како би они могли да помогну и пруже подршку да је то неки њихов друг или другарица. Свака група је после 15 минута рада прочитала своју причу коју су добили, а затим представили предлог њихове групе како би помогли лику из задате приче.
Остали из других група су могли да употпуне причу својим предлозима. Ово је изазвало велико интересовање и сви ученици су активно учествовали. Неки су поделили и своја лична искуства која су била слична као у неким причама које су добили на папиру. Затим се попричало о емпатији.
На крају радионице рађене су евалуације. Већина одговора на евалуацији је била таква да су млади били одушевљени што се прича о менталном здрављу и свесни су важности ове теме. Радионице су трајале по два школска часа(сат и по времена).

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept