Početna » РАДИОНИЦЕ ЗА ЂАКЕ И РОДИТЕЉЕ О БЕЗБЕДНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ

РАДИОНИЦЕ ЗА ЂАКЕ И РОДИТЕЉЕ О БЕЗБЕДНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ

Ако желимо да нам деца буду безбедна у дигиталном окружењу неопходно је да и родитељи и деца буду дигитално писмени

од Паланка данас
0 Коментар
Национални контакт центар за безбедност деце на интернету успостављен је 2017. године. Једини је за сада институционални механизам који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу, пружајући могућност свима нама да се за помоћ обратимо на број телефона 19833 или путем онлајн платформе Паметно и безбедно.

Едукатори овог центра (Pametno & Bezbedno) су нам били гости по други пут. Сандра Бакић и Мина Буква са ученицима су одржале две радионице и на њима разматрале: које опасности на мрежи постоје, које су мере заштите, зашто су опасне игре изазова, који су то лични подаци које на мрежи остављамо… Такође су указале деци на ризично понашање и последице које оно може да изазове.
Често се у пракси покаже да су деца дигитално вештија од својих родитеља. Зато је неопходно да родитељи знају какве могућности и ризици постоје у онлајн окружењу у коме наша деца проводе времена више него што је разумно.
Из тог разлога едукатори су инсистирали на разговору са родитељима како би их упознали са правилима која на интернету морају да поштују као деца не би постала жртве предатора, уцена, вршњачког насиља…
Добро је што деца желе да уче и чују више о безбедности на интернету. Хвала родитељима који су се разговору на ову, за све нас важну тему, одазвали у великом броју. Захваљујемо се предавачима платформе Паметно и безбедно што су са нама поделиле искуства и знања.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept