Početna » РАСПИСАН КОНКУРС, ПОЧЕТНА ПЛАТА 220.000 ДИНАРА Ево ко све може да конкурише за војне специјалце

РАСПИСАН КОНКУРС, ПОЧЕТНА ПЛАТА 220.000 ДИНАРА Ево ко све може да конкурише за војне специјалце

Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“ и 72. бригада за специјалне операције расписали су конкурс за све заинтересоване младиће и девојке до 30. година старости који желе да заслуже место у строју тих елитних једница, а почетна плата биће 220.000 динара.

„Почетна плата војних специјалаца који успешно савладају селективну обуку износи 220.000 динара“, саопштило је Министарство, напомињући да ће кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, бити упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.
„Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од две поменуте специјалне јединице, на одређено време, у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Напомиње се да се на конкурсе могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намене „Кобре“ радити у Београду.

„Диманична и изазовна обука, усавршавање и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије“, истиче се у саопштењу.

Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbijeYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept