Početna » РЕВИЗИЈА ДРИ: 25 ПРЕПОРУКА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА СМЕДЕРEВСКА ПАЛАНКА

РЕВИЗИЈА ДРИ: 25 ПРЕПОРУКА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА СМЕДЕРEВСКА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Државна ревизорска институција (ДРИ) медијима је доставила резиме Извештаја о ревизији правилности пословања Дома здравља Смедеревска Паланка у делу који се односи на набавке добара, услуга и радова у 2020. и 2021. години и расходе за запослене у 2021. години.

Теме за ревизију правилности пословања у здравственим установама, како наводи Државна ревизорска институција, одређене су на основу процене ризика за област Здравства, као и резултата до сада спроведених ревизија. У спроведеним ревизијама у здравственим установама утврђене су неправилности у вези са планирањем и спровођењем набавки.

Обрачун и исплату плата запослених и других примања у 2021. години Дом здравља је вршио у складу са прописима који уређују ову област, осим у делу исплате солидарне помоћи и осталих награда.

Дом здравља такође није ажурирао Акт о процени ризика и увео је скраћено радно време запосленима супротно прописима који уређују ову област.

За уређење области које су биле предмет ревизије дато је 25 препорука које су усмерене на планирање и спровођење поступака јавних набавки и набавки на које се закон не примењује; праћење извршења уговора за набавке добара, услуга и радова; ажурирање Акта о процени ризика и увођења скраћеног радног времена и унапређење система интерних контрола, наводи се у резимеу Извештаја о ревизији правилности пословања Дома здравља Смедеревска Паланка.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept