понедељак, јул 15, 2024
Početna » РЕЖИМ ФИНАНСИРАЊА РТС И РТВ СЕ ПРОДУЖАВА ДО КРАЈА 2023. ГОДИНЕ

РЕЖИМ ФИНАНСИРАЊА РТС И РТВ СЕ ПРОДУЖАВА ДО КРАЈА 2023. ГОДИНЕ

Влада Србије је предложила да се продужи режим финансирања РТС и РТВ као јавних медијских сервиса у Србији за још годину дана, односно до 31. децембра 2023. године.

То је у Скупштини Србије рекао министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, представљајући допуне Закона о јавном медијских сервисима и измене Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни сервис.

Законом о јавним медијским сервисима прописано је да се РТС и РТВ финансирају једним делом из буџета Србије, једним делом од наплате такси, затим из комерцијалних прихода и других извора, подсетио је министар.

Имајући у виду чињеницу да РТС И РТВ обављају делатност која је од јавног интереса, а да не могу сами да обезбеде довољно прихода зато што нису комерцијалне телевизије, влада је, према речима Мартиновића, предложила скупштини да се режим финансирања који подразумева дотације из буџета Србије и начин наплате таксе преко рачуна за утрошену елетркчну енергију продужи за још годину дана.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept