Početna » РГЗ: НАЈСКУПЉЕ ПАРКИНГ МЕСТО ПЛАЋЕНО 58.400 ЕВРА

РГЗ: НАЈСКУПЉЕ ПАРКИНГ МЕСТО ПЛАЋЕНО 58.400 ЕВРА

Извештај Републичког геодетског завода (РГЗ) са тржишта непокретности за други квартал 2023. показује да је у Републици Србији дошло до стабилизације и смиривања на тржишту након двогодишњег, изразито динамичног раста, који је уследио после избијања пандемије корона вируса.

од Паланка данас
0 Коментар


Инфлаторни притисци у Србији и у ЕУ слабе што се одражава и на тржиште непокретности у Србији. У истом периоду удео делимично регулисаног тржишта (промет некретнина које нису уписане у катастар непокретности) у укупној вредности наставља да расте и износи 34% од укупног промета. Поред стабилизације и смиривања активности на тржишту непокретности у Србији, у другом кварталу 2023. је дошло и до умеренијег раста цена станова, навео је РГЗ.
Највеће цене су постигнуте за станове у Београду, где је најскупљи квадрат продат по цени од 9.495 евра, на локацији Београд на води, док је највећа сума издвојена за стан укупне површине 344 квадрата на Новом Београду, нешто више од два милиона евра евра (2.011.273 евра).

Најскупља кућа продата је у општини Савски венац, за око 4,8 милиона евра (4.802.000 евра). Најскупље плаћено паркинг место износи 58.400 евра.

Укупна количина новца којим су купљене некретнине у другом кварталу ове године износила је 1,7 милијарди евра, што је за 70 одсто више у односу на други квартал 2019. (пре пандемије) и за 13 одсто мање у односу на исти квартал претходне године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept