Početna » РИК: ОТПОЧЕЛЕ ИЗБОРНЕ РАДЊЕ, УТВРЂЕНЕ БОЈЕ ЛИСТИЋА

РИК: ОТПОЧЕЛЕ ИЗБОРНЕ РАДЊЕ, УТВРЂЕНЕ БОЈЕ ЛИСТИЋА

од Паланка данас
0 Коментар

Републичка изборна комисија је, на седници одржаној 15. фебруара 2022. године, донела Одлуку о обрасцима за подношење изборне листе кандидата за народне посланике Народне скупштине за изборе расписане за 3. април 2022. године.

Комисија је донела и Одлуку о обрасцима за подношење пријава за посматрање рада органа за спровођење избора за народне посланике Народне скупштине расписаних за 3. април 2022. године.

На седници је донета Одлука о утврђивању боје гласачког листића и боје контролног листа за проверу исправности гласачке кутије, за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине, расписаним за 3. април 2022. године.

Гласачки листић ће бити на папиру сиве боје (CMYK – 22,16,22,3, а контролни листић на папиру љубичасте боје (CMYK – 27,36,0,0)

Чланови Комисије су донели Одлуку о утврђивању боје гласачког листића и боје контролног листа за проверу исправности гласачке кутије, за гласање на изборима за председника Републике који ће се одржати у 2022. години.

Гласачки листић ће бити на папиру плаве боје (CMYK – 38,7,0,0), а контролни листић ће бити на папиру боје цигле (CMYK – 0,42,43,0)

На седници је донета и Одлука о давању сагласности за одређивање бирачких места са више од 2.500 и мање од 100 бирача.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept