Početna » РЗС: КОЛИКА ЈЕ МЕСЕЧНА ЗАРАДА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ?

РЗС: КОЛИКА ЈЕ МЕСЕЧНА ЗАРАДА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ?

од Паланка данас
0 Коментар

Према последњим подацима Републичког завода за статистику, просечна нето зарада запослених у јавном сектору за месец мај износила је 88.640 динара, што је за приближно 400 динара више од републичког просека.Међу различитим секторима у оквиру јавног сектора, највец́у зараду остварили су радници у јавним државним предузец́има, са просеком од 99.387 динара за месец мај. С друге стране, запослени у јавним локалним предузец́има имали су знатно нижи просек од 80.879 динара, док су запослени у локалној администрацији имали најнижи у јавном сектору, са просеком од 74.311 динара.

Kада се посматрају административне улоге на свим нивоима, укључујуц́и локални, покрајински и републички, укупна просечна зарада износила је 94.216 динара.

Најбоље су прошли запослени у државној администрацији, који су у просеку примали 98.237 динара, док су нешто мање зарађивали они у покрајинској администрацији, у просеку за око 1.000 динара мање, преноси Тањуг.

Што се тиче сектора здравства и социјалног рада, запослени су за месец мај примали просечну зараду од 87.557 динара, док су у сектору образовања и културе у просеку зарађивали око 80.913 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept