Početna » СЕМИНАР У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”-“ВИДИМ, ИНТЕРВЕНИШЕМ И ПОСРЕДУЈЕМ У СИТУАЦИЈАМА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА”

СЕМИНАР У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“-„ВИДИМ, ИНТЕРВЕНИШЕМ И ПОСРЕДУЈЕМ У СИТУАЦИЈАМА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА“

од Паланка данас
0 Коментар
Као део годишњег плана стручног усавршавања запослених, у Основној школи „Олга Милошевић“ реализован је семинар „Видим, интервенишем и посредујем у ситуацијама вршњачког насиља“.

Семинар је фокусиран на унапређивање компетенција наставника у области превенције, препознавања, откривања и сузбијања вршњачког насиља у школи.

Кроз низ различитих практичних радионица учесници су стекли вештине за препознавање, процену и управљање конфликтним ситуацијама. Специфични циљеви семинара су:

1. Развијање вештина практичне примене за спровођење процедура у насилним ситуацијама међу вршњацима. 2 .Развијање осетљивости наставника за препознавање и процену насилних ситуација.
3.Управљање и контрола конфликтне ситуације путем метода и техника посредовања.
4. Усвајање метода и техника за креирање рада са ученицима у циљу ненасилног решавања конфликта.
5.Јачање повезаности школе са ученицима, родитељима и наставницима у циљу превенције и адекватног реаговања у ситуацијама насиља.
У веома пријатној атмосфери семинар је похађало 30 наставника, а водитељи су били: Ана Ракић, мастер психолог и Марица Николовски, професор разредне наставе. Захваљујемо предавачима што су са нама поделили своја богата искуства и знања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept