Početna » СИНИША МАЛИ ПОМЕНУО НОВО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Ево од када би пензионери могли да примају више новца

СИНИША МАЛИ ПОМЕНУО НОВО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Ево од када би пензионери могли да примају више новца

Просечна пензија би, према најави, до 2027. требало да износи 650 евра

од Паланка данас
0 Коментар

„Никада плате и пензије нису расле на уштрб стабилности. Процес је обрнут. Оног тренутка када проценимо да имамо вишка новца у каси, да су перформансе боље од планираних и да имамо нове изворе раста, онда тај вишак одлази на даљи раст плата и пензија. Рекао сам да ћемо на јесен видети какви су нам резултати, те да ли има простора за још једно повећање пензија до краја године. Раст животног стандарда и стабилност су подједнако важни фактори и једно не сме да искључује друго“, навео је он.



Говорећи о економским резултатима Србије, Мали је истакао да је јавни дуг данас на нивоу 47,6 одсто БДП, док је просечна задуженост еврозоне 89 одсто, као и да је директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалина Георгијева истакла да је Србија „светла тачка у економији“.

Додао је да ће раст 2027. године, захваљујући програму „Скок у будућност – Србија 2027“ и пројекту ЕXПО 2027, достићи планираних 100 милијарди евра БДП-а, што ће бити три пута већи БДП односу на 2012. годину, када је износио 33 милијарде евра.

На питање има ли разлога за скептицизам када је реч о обећању да ће до 2027. године просечна плата бити 1.400 евра, док ће просечна пензија и минимална зарада бити по 650 евра, Мали је рекао да је исти скептицизам владао и када је председник Србије Александар Вучић обећао да ће просечна плата бити 500 евра, док она данас износи више од 800 евра.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept