Početna » СКУЋЕНО ВИШЕ ОД 12.000 ЉУДИ У 3.015 КУЋА Кркобабић: Жабари, трихиљадита кућа четворочланој породици

СКУЋЕНО ВИШЕ ОД 12.000 ЉУДИ У 3.015 КУЋА Кркобабић: Жабари, трихиљадита кућа четворочланој породици

ДАНАС је додељена и трихиљадита кућа. Налази се у селу Симићево, општина Жабари. Укупан број до сада додељених кућа износи 3015, чиме је кров над главом стекло више од 12 хиљада људи - изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић и додао „Велики дан за грађане Србије и потпуни тријумф младих, храбрих људи”.

– Сви они у просеку имају мање од 30 година. Посебно истичем да чак трећина, а предњаче високообразовани, напушта градске средине и проналази свој дом у селима Србије. Заједничка домаћинства, високе закупнине и недостижни нови станови су, између осталог, нешто што их мотивише да се у све већем броју пријављују и учествују у реализацији овог програма.Ако смо у Србији око нечега сви сагласни, без обзира на националну, верску и политичку опредељеност, онда је то овај програм. Живеће онолико дуго колико млади људи буду показивали интересовање, а подаци говоре да је оно све веће. И наравно ништа без новца, а новца ће бити онолико колико буде захтева тих младих људи. То је став председника Републике Александра Вучића који је изнео у вези овог програма – поручио је Кркобабић.

– Данас смо доделили 110 кућа у чак 50 локалних самоуправа широм Србије, где ће живети 150 одраслих и 78 малишана. Тиме је само од почетка ове године додељено 365 кућа – изјавио је заменик председника Комисије, агроекономиста Милан Простран и нагласио:

– Значај овог програма за Србију је вишеструк, на овај начин активира се и велики део производних ресурса. Примера ради у околини Мионице је породица уз кућу добила и два хектара земље. Дакле, програм даје своје јасне ефекте и надам се да ће живети још дуго.

Међу данашњим добитницима је и породица са шесторо деце која ће живети у сомборском селу Гакову. Девет породица је са по троје и четворо деце.

Овога пута највећа кућа од 230 квадрата са окућницом од око 14 ари биће дом породици у Бачком Добром Пољу код Врбаса.

Најјефтинија кућа износила је мање од пола милиона динара и налази се у селу Торда код Житишта.

Највише кућа биће усељено у селима Нове Црње и Кањиже, а на југу у Пироту.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept