Početna » Sportisti: Zajednički protiv mržnja na internetu

Sportisti: Zajednički protiv mržnja na internetu

од Паланка данас
0 Коментар

Nemačke sportske organizacije su uoči domaćeg Evropskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara u Parizu saopštili da žele bolju zaštitu sportista od mržnje na internetu, zahtevajući rigorozne mere protiv počinilaca.„Udruženja će tesno sarađivati sa državnim organima i dosledno podnositi krivične prijave za nasilan, rasistički ili diskriminatorski jezik“, naveli su u ponedeljak zajednički nacionalni fudbalski savez DFB i olimpijski savez DOSB i fudbalska liga DFL.

DFB i DOSB su dodale da već sarađuju sa Centralnom kancelarijom za suzbijanje kriminala na internetu (ZIT).

DOSB će olimpijcima u Parizu ponuditi aplikaciju koja, uz pomoć veštačke inteligencije, filtrira komentare napadnog karaktera, odnosno za prijavu težih ispada ZIT.

DFB i DOSB su naglasile da i od političara zahtevaju da nešto preduzmu i pozvale ih da olakšaju krivično gonjenje ljudi koji na internetu sportiste gađaju govorom mržnje.

Prema DFB, DOSB i DFL, pravosuđe za uvrede i klevete, na primer, sada može goniti samo ako sportisti podnesu po pisanu krivičnu prijavu za svaku kažnjivu objavu.

Sportske organizacije ocenjuje da neophodno otvaranje vrata krivičnom postupku i bez izričite prijave.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept