Početna » Србија од данас у Европској бази података саобраћајних незгода

Србија од данас у Европској бази података саобраћајних незгода

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је Србија од данас у Европској бази података саобраћајних незгода, у којој се налазе подаци о саобраћајним несрећама земаља чланица ЕУ.

од Паланка данас
0 Коментар

Весић је на скупу Транспортне заједнице у Београду навео да се од данас подаци о саобраћајним несрећама са путева Србије налазе у званичним извештајима Европске комисије као и подаци земаља чланица.-Пре обраћања на церемонији, прекрио сам део натписа и оставио – Србија се прикључује ЕУ. То је наш политички циљ, написао је Весић на свом профилу на друштвеној мрежи Инстаграм.

Весић је навео да је Европска комисија одобрила да Србија, која није чланица ЕУ, своје податке дели са 27 држава чланица и да подаци о саобраћајним несрећама на српским питевима улазе у званични систем ЕУ.

Он је то рекао на скупу који је данас, тим поводом, уприличио Стални секретаријат Транспортне заједнице, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Весић је истакао да ће Србија, на овај начин, боље планирати мере које ће се спроводити када је у питању безбедност саобраћаја, јер без одговарајућих података и анализа то готово да није могуће.

Тако ће наша земља, указао је, доћи до циља који је поставила ЕУ – да нема страдалих у саобраћајним несрећама.

Како је Весић рекао, Србија жели да буде друштво у коме су учесници у саобраћају у фокусу, где постоји апсолутна безбедност на путу за сваког учесника, а дужност државе је да сигурност обезбеди по сваку цену.

-Хвала Европској унији на поверењу, а ми очекујемо да нас врло брзо прикључи и у другим областима и да Србија коначно постане чланица ЕУ, где јој је одавно и место, поручио је Весић.

Укључивање Србије у Заједничку базу података о саобраћајним незгодама (ЦАРЕ) као посматрача сматра се важним кораком у усклађивању са прописима Европске уније који се тичу статистике саобраћајних незгода, будући да је свест о безбедности на путевима критично питање које захтева вишеслојни приступ, наводи се у саопштењу.

ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept