Početna » ШТА ТРЕБА ДА УРАДЕ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ МЕЊАЈУ ТЕКУЋИ РАЧУН? Ово је обавезно, у супротном МОЖЕТЕ ОСТАТИ БЕЗ ПЕНЗИЈЕ

ШТА ТРЕБА ДА УРАДЕ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ МЕЊАЈУ ТЕКУЋИ РАЧУН? Ово је обавезно, у супротном МОЖЕТЕ ОСТАТИ БЕЗ ПЕНЗИЈЕ

Уколико корисник пензије не поступи на наведени начин, Фонд неће имати благовремено податке о новом текућем рачуну

од Паланка данас
0 Коментар

Корисник пензије који жели да промени текући рачун, а да би му пензија на време била уплаћена на нови текући рачун код друге банке, треба да поступи на следећи начин:– на дан валуте исплате пензије (први дан исплате на текуће рачуне) и прибави образац овлашћења, односно потврде о новом текућем рачуну који је отворио у другој банци и све наведено достави служби за исплату пензија у надлежној филијали, односно служби филијале према месту пребивалишта.

Уколико корисник пензије не поступи на наведени начин, Фонд неће имати благовремено податке о новом текућем рачуну и наредна уплата пензије ће се извршити на стари текући рачун. Банка је у складу са уговором дужна да ова средства врати Фонду.

Исплата враћене пензије врши се на нови текући рачун корисника пензије у наредном термину накнадне исплате пензије, односно након обраде података из достављеног овлашћења, односно потврде о новом текућем рачуну, достављених од стране корисника пензије у службу за исплату пензија у надлежној филијали односно служби филијале.

Редовна и накнадна исплата пензија за категорију запослених је 10. и 25. у месецу, за категорију самосталних делатности редовна исплата је од 1. до 4, а накнадна од 20. до 22. у месецу, за категорију пољопривредника и корисника војних пензија редовна исплата пензија је 6, а накнадна од 20. до 22. у месецу, објаснили су из ПИО фонда.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept