Početna » СТИЖЕ НОВА ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПЕНЗИОНЕРЕ У СРБИЈИ: Погледајте ко има право на њу и како можете да се пријавите

СТИЖЕ НОВА ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПЕНЗИОНЕРЕ У СРБИЈИ: Погледајте ко има право на њу и како можете да се пријавите

Пензионери се пријављују општинским удружењима која ће формирати комисије

од Паланка данас
0 Коментар

Савез пензионера реализује акцију, уз средства Фонда ПИО, поделе пакета солидарности које ће у наредном периоду добити око 55.000 најугроженијих пензионера.Пријава је почела данас и трајаће до 29. априла у свим општинским пензионерским удружењима, казао је секретар Савеза пензионера Драган Петковић.

Основни критеријум је да пензија не прелази 21.776 динара а таквих је у Србији око 400.000.

Међутим, међу њима је најбројнија група пољопривредних пензионера, власника земљишта, чије социјалне карте још нису познате, указује Петковић.

Пакети ће садржати основне животне намирнице и средства за хигијену а њихова величина и састав биће прилагођени сваком кориснику, односно његовом имовном стању.

Пензионери се пријављују општинским удружењима која ће формирати комисије а оне ће затим одлучити, односно проценити, ко ће пакете добити, познајући стање на терену.

У сваком случају, циљ је да пакети солидарности стигну до најугроженијих пензионера, оних којима су најпотребнији, па ће се, тако, гледати и да ли је у питању самохрана особа, затим године старости, здравствено стање и слично, каже Петковић.

Он је најавио да ће подела првих пакета кренути 20. маја, а да је план да се цео процес широм Србије заврши за месец дана, до 20. јуна.

Како су најавили из Савеза пензионера, у плану је да до краја године буде спроведена, такође уз помоћ средстава Фонда ПИО, још једна подела пакета солидарности најугроженијим пензионерима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept