Početna » СТИЖУ ВЕОМА ОПАСНЕ ПОЈАВЕ: Огласио се Батут, издао хитно упозорење

СТИЖУ ВЕОМА ОПАСНЕ ПОЈАВЕ: Огласио се Батут, издао хитно упозорење

ИНСТИТУТ за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ упозорио је на постојање услова за појаву топлотног таласа на подручју Јужнобачког округа од 7. до 13. јула, Севернобачког, Севернобанатског и Средњобанатског округа од 8. до 13. јула, као и Јужнобанатског округа од 8. до 10. јула.

Прогнозиране вредности максималне дневне температуре ваздуха биће у категорији веома опасне појаве 10. јула на подручју Јужнобачког и Севернобачког округа, као и 13. јула на подручју Јужнобачког округа.


У домен опасне појаве спадаће максималне дневне температуре ваздуха 10. и 13. јула на територији града Београда, као и у периоду од 7. до 13. јула на северу земље, као и у појединим деловима северозападне и североисточне Србије.

У домену потенцијално опасне појаве биће максималне дневне температуре ваздуха од 7. до 13. јула на већини територије Србије.

Како подсећа Батут, по препорукама СЗО, топлотни талас је појава од најмање три узастопна дана када је максимална дневна температура изнад дефинисане критичне вредности.

Термички услови од 4. до 8. јула повољнији

У категорију потенцијално опасне појаве спадаће максималне дневне температуре ваздуха у периоду од 6. до 8. јула на северу и северозападу земље, као и у појединим деловима североисточне Србије.

Прогнозиране вредности максималне дневне температуре ваздуха биће у категорији опасне појаве 7. јула на територији Јужнобачког округа, а 8. јула на територији Севернобачког, Јужнобачког, Севернобанатског и Средњобанатског округа, када ће прогнозирана температура бити виша од 35 степени.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept