Početna » СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНИХ И ХИБРИДНИХ ВОЗИЛА ОД 2500 ДО 4000 ЕВРА

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНИХ И ХИБРИДНИХ ВОЗИЛА ОД 2500 ДО 4000 ЕВРА

од Паланка данас
0 Коментар

Уредбом о условима и начину спровођења субвенција за куповину нових возила на електрични и хибридни погон, коју је Влада Србије донела на данашњој седници, куповина путничких и теретних возила субвенционисаће се износом од 2.500 до 5.000 евра.

Осим тога, како је саопштено из Министарства за заштиту животне средине, за набавку мопеда и лаког трицикла предвиђена је додела субвенција у износу од 250 евра.За мотоцикл, мотоцикл са бочним седиштем, тежак трицикл, лак и тежак четвороцикл субвенција ће износити 500 евра.

Право на субвенционисану куповину возила имају правна лица, предузетници и физичка лица, а захтев могу поднети закључно са 31. октобром ове године.

Министарство ће вршити доделу субвенција по пристиглим, уредним захтевима, а до висине укупно расположивих средстава.

За реализацију субвенционисане куповине возила у буџету за ову предвиђено је 294 милиона динара, што је, како се наводи, дупло више него прошле године.

У оквиру спровођења мера за побољшање квалитета ваздуха и у циљу унапређења квалитета животне средине, Министарство четврту годину за редом подстиче куповину електричних и хибридних аутомобила.

Према подацима које је саопштило Министарство 2020. године купљено је 112 електричних и хибридних возила, 2021. године 446, а прошле године 625 возила.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept