Početna » СУД У СМЕДЕРЕВУ ВИШЕСТРУКОМ ПОВРАТНИКУ ОДРЕДИО ПРИТВОР ЗБОГ СУМЊЕ НА ТЕШКУ КРАЂЕ

СУД У СМЕДЕРЕВУ ВИШЕСТРУКОМ ПОВРАТНИКУ ОДРЕДИО ПРИТВОР ЗБОГ СУМЊЕ НА ТЕШКУ КРАЂЕ

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву осумњиченом Д. П. (52) одређен је притвор у трајању од 30 дана. Сумња да је он 20. јуна у раним поподневним часовима, пошто је ушао у двориште оштећене, најпре насилно отворио улазна врата првог стамбеног објекта у коме је извршио преметачину, а након тога, помоћу подесног кључа који је претходно понео са собом, откључао улазна врата и другог стамбеног објекта у којем је извршио преметачину свих просторија, присвојивши том приликом износ од 7.000 евра.После тога је, како се сумња, ушао у продавницу мешовите робе која се налази у склопу тог стамбеног објекта и из фискалне касе и новчаника оштећене присвојио новац у укупном износу од 30.000 динара, после чега се удаљио у непознатом правцу.

Након пријаве догађаја извршен је увиђај лица места, пронађени су трагови папиларних линија помоћу којих је и утврђен идентитет, у том тренутку још увек непознатог починиоца. Даљим проверама путем лоцирања броја мобилног телефона осумњиченог утврђено је да борави на територији Угриноваца, општина Батајница, где је у сарадњи надлежних полицијских управа и пронађен. По налогу дежурног јавног тужиоца лишен је слободе, након чега му је одређено задржавање.

У току оперативног рада је утврђено да је против њега било на снази укупно шест потрага расписаних од стране више полицијских управа због истоврсних кривичних дела, као и да је вишеструки повратник за имовинска
кривична дела.

Притвор му је одређензбог постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешка крађа, али и због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи утицати на оштећену и сведоке, као и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, наводи се у данашњем саопштењу Основног јавног тужилаштва у Смедереву.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept