Početna » СУТРА РАНО УЈУТРУ УРАДИТЕ ОВО: Веровање за ПРОРОKА МОЈСИЈА каже да ће вас БОЛЕСТ само тако ЗАОБИЋИ

СУТРА РАНО УЈУТРУ УРАДИТЕ ОВО: Веровање за ПРОРОKА МОЈСИЈА каже да ће вас БОЛЕСТ само тако ЗАОБИЋИ

Српска православна црква и њени верници сутра славе Старозаветног пророка Мојсија

од Паланка данас
0 Коментар

Мојсије се родио у Египту око 1300. године пре Христа. Упокојио се на граници Обећане земље у 120. години овоземаљског живота.Беседа на овај дан говори о претварању воде у вино:

Словом Божјим претвара се течна вода у пару, а пара у лед и снег. Тим истим Словом вода у лози претвара се у вино. Kакво је дакле, чудо за Слово Божје ваплоћено, за Христа Господа нашег, што је у Kани претворио воду у вино? За нас људе, помрачене грехом, то је велико чудо; за нашу природу, грехом раслабљену, то је недостижно чудо. Но чинити чудеса, није ли то Творчево обично занимање?

Болест је као вода, здравље као вино; нечистота од злих духова је као вода, чистота је као вино; смрт је као вода, живот као вино; незнање је као вода, истина као вино. Отуда кадгод је Господ болесне чинио здравим, нечисте чистим, мртве живим, заблуделе просвећеним.

Предање каже да би ваљало ујутру отићи у цркву и помолити се за здравље ближњих, а по повратку кући требало би попити мало вина како бисте били здрави током целе године.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept