Početna » СУТРА СЕ ЖЕНАМА ИСПУЊАВАЈУ СВЕ ЖЕЉЕ! Света Агрипина ће вам помоћи, треба само ДА УРАДИТЕ ЈЕДНУ СТВАР

СУТРА СЕ ЖЕНАМА ИСПУЊАВАЈУ СВЕ ЖЕЉЕ! Света Агрипина ће вам помоћи, треба само ДА УРАДИТЕ ЈЕДНУ СТВАР

Српска православна црква слави је 23. јуна по црквеном, а 6. јула по грегоријанском календару.

од Паланка данас
0 Коментар

Света Агрипина је хришћанка рођена и одрасла у Риму. Од раног детињства вежбала се да живи јеванђелским животом. Мучена је и пострадала за време владавине цара Валеријана (253 – 259). Када је изведена на суд, исповедила је своју веру у Исуса Христа. Због тога је бијена штаповима док јој кости нису поломљене. У хришћанској традицији помиње се да јој се јавио анђео Божји и да ју је исцелио. После при новим мукама преминула је. Њене другарице: Васа, Пауна и Агатоника пренеле су њене мошти на острво Сицилију, и тамо их сахраниле.Ту се потом саградила црква у име Свете Агрипине. У хришћанској традицији помиње се и да су се од њених моштију догађала многа чудеса те да су чак и силом њених моштију Агарјани отерани од града, где те мошти почиваје. Света мученица Агрипина је преминула 275. године. У XИ веку мошти Свете Агрипине су пренесене у Цариград.

Верује се да је реч о великој заштитници жена које на сутрашњи дан треба да избегавају сваки рад. Уместо тога, стари кажу да празник треба да проведу у миру, да оду до цркве и запале свећу Светој Агрипини и изговоре молитву.

“Овчица Твоја Исусе, Агрипина, зове силним гласом: “Тебе Жениче мој љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе.” Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше.”

Верује се да ће на овај начин свака мука бити олакшана, а свака искрена жеља испуњена.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept