Početna » СВЕ ЧЕШЋИ СЛУЧАЈЕВИ “ЛАЖНИХ СНИЖЕЊА”: Овако нас трговци у маркетима ОБМАЊУЈУ, а да ни не приметимо – ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

СВЕ ЧЕШЋИ СЛУЧАЈЕВИ „ЛАЖНИХ СНИЖЕЊА“: Овако нас трговци у маркетима ОБМАЊУЈУ, а да ни не приметимо – ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Непријатност која купца задеси на каси када схвати да је рачун много већи него што је израчунао честа је појава у маркетима

од Паланка данас
0 Коментар

Тегла киселих краставаца од 680 грама у једном маркету на Миљаковцу 2 је оглашена са акцијском ценом на јарко жутом папиру од 200 динара која привлачи пажњу купаца, док редовна цена износи исто толико.

Ово је само један од трикова трговаца где редовне цене артикала означавају као акцијске.Наиме, трикови лажних снижења трговаца су разнорасни почев од попуста за свега 99 пара, преко снижавања тек подигнуте цене, па до прецртавања нове веће цене док на снази остаје она која је већ стајала на рафу.

Непријатност која купца задеси на каси када схвати да је рачун много већи него што је израчунао честа је појава у маркетима и то само зато што на рафу пише једна цена, а на каси је друга већа. У низу трикова је и овај са лажним акцијама.

На Инстаграм страници сербиаливе_београд појавила се фотографија једног таквог „снижења“.

– Акција у маркету на Миљаковцу 2. Од кад су отерали маркет са ниским ценама цене су им и више него безобразне и веће него што су биле у претходном маркету, али ове „акције“ све чешће виђам – написао је један потрошач.

Међу триковима трговаца је и стално тумбање робе са једног рафа на други, како би навели људе да увек изнова траже оно што им је потребно, а успут, пазаре и оно што им није било ни на крај памети, једна је од уобичајених замки коју примењују и продавци у Србији.

ЕВО КАКО НАС СВЕ ТРГОВЦИ ВАРАЈУ

  • Прекуцавају рок трајања на бајатим производима
  • Прво подигну цене, па на њих дају попусте
  • Допишу већу цену па је прецртају, а важећа је стара цена
  • Једна цена на полици друга на каси
  • Снижење производа за само 99 пара
  • Мењају распоред роба на рафовима да би сте док тражите купили нешто друго
  • Нема излаза осим поред касе
  • Дупло већа колица за куповину (повећавају продају до 40 одсто)

Закидање на грамажи, прекуцавању рока трајања намирница свим купцима је добро позната фора трговаца, али оно чега можда већина није свесна је да су колица за куповину све већа и већа, што је психолошка игра трговаца који су схватили да њиховим повећањем повећавају продају и за 40 одсто.

ЕспресоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept