Početna » СВЕЈЕОК. БЕСПЛАТНО ПСИХОЛОШКО САВЕТОВАЊЕ ЗА МЛАДЕ

СВЕЈЕОК. БЕСПЛАТНО ПСИХОЛОШКО САВЕТОВАЊЕ ЗА МЛАДЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Због недостатка услуга психолошког саветовања за децу и младе, посебно у мање развијенијим општинама у Србији, УНИЦЕФ је у партнерству са Центром за заштиту одојчади, деце и омладине, омогућио прво бесплатно онлајн саветовање за младе од 15 до 30 година.

Њима су од сада доступне онлајн психолошке сесије у видео формату, које могу да закажу на платформи Свејеок.рс. На овај начин биће обезбеђена дугорочнија психосоцијална подршка адолесцентима, посебно онима који долазе из социјално угрожених категорија којима су овакве врсте услуга недоступне.

Глобални подаци указују на то да се чак 75 одсто свих менталних поремећаја јавља до 24. године старости, а још више забрињава податак да 70 одсто младих са проблемима менталног здравља не добије адекватну подршку на време.

Платформа Свејеок.рс развијена је током 2022. године и намењена је младима који се суочавају са потешкоћама које могу да утичу на њихово ментално здравље. Платформа је користан извор информација и за родитеље, наставнике, социјалне раднике и све који пружају подршку младима.

На овом сајту налазе се различите поуздане и проверене информације у вези са свим изазовима са којима се суочавају адолесценти. Додатно, на платформи су доступни и бројеви телефона на којима је могуће добити квалитетну и бесплатну саветодавно-телефонску подршку, као и услугу чет саветовања коју УНИЦЕФ реализује у сарадњи са Националном дечијом линијом (НАДЕЛ).

Услуга је креирана у складу са законодавним оквиром којим се регулише политика приватности и осигурава максимално поштовање права младих. Пилотирање и покретање услуге подржало је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

УНИЦЕФ заједно са свим партнерима настоји да ради на унапређивању система психосоцијалне подршке, како би се обезбедило добро ментално здравље и благостање деце, адолесцената и њихових родитеља и старатеља у Републици Србији.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept