Početna » СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-а ОБЕЛЕЖЕН У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-а ОБЕЛЕЖЕН У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

-Према званично доступним подацима у Србији су крајем 2022. године живеле 3.253 особе којима је дијагностикована ХИВ инфекција, а процењује се да у нашој земљи 550 особа није знало да је инфицирано ХИВ-ом – наводе у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.

У складу са жељом да се подигне свест о борби против сиде, Ученички парламент Паланачке гимназије обележио је данас овај дан.Школа је блистала црвеним тракама као симболом подршке и солидарности, а чланови парламента су заједно са наставницима и ученицима везали црвене траке око руку, симболизујући јединство у борби против ХИВ-а. Ово је била прилика да покажемо да смо сви део исте заједнице, спремни да увек подржимо једни друге.

Према подацима Института „Батрут“ од почетка епидемије, 1985. године, до краја новембром ове године, у Републици Србији је регистровано укупно 4.729 особа инфицираних ХИВ-ом, од којих је 2.212 особа оболело од АИДС-а, док је 1.216 особа инфицираних ХИВ-ом умрло од АИДС-а, а још 146 особа инфицираних ХИВ-ом је умрло од болести или стања која нису повезана са ХИВ инфекцијом.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept