Početna » СВИ ДЕТАЉИ ПРИЈАВЕ МЛАДИХ ЗА 10.000 ДИНАРА

СВИ ДЕТАЉИ ПРИЈАВЕ МЛАДИХ ЗА 10.000 ДИНАРА

Пријављивање почиње 20. августа и трајаће до 15. септембра, а исплата се очекује око 25. септембра.

од Паланка данас
0 Коментар

Поступак пријаве се неће много разликовати од ранијег поступка пријаве за 100 евра за младе. Пријава ће и сада ићи преко портала Управе за трезор, где ће у делу „Пријава за 10.000 динара за децу до 16 година“ бити потребно унети четири податка:-ЈМБГ мајке,

-број личне карте мајке,

-ЈМБГ сваког детета,

-назив банке у којој поседујете рачун или желите да вам помоћ буде исплаћена.

Помоћ од 10.000 динара та децу: Шта ако немам рачун у банци?

За оне који немају рачун ни у једној банци, након што на порталу одаберу банку биће им отворен наменски рачун на који ће држава уплатити новац. По уношењу свих потребних података добија се и обавештење о успешној пријави.

Право на ову новчану помоћ имају мајке, а у изузетним случајевима очеви, старатељи или хранитељи, под условима одређеним законом.

Процес пријаве за ову помоћ биће отворен од 20. августа до 20. септембра 2023. године и одвијаће се електронски преко портала Управе за трезор. Исплате ће почети од 25. септембра исте године.

Према предложеном закону, хранитељи деце која испуњавају услове и корисници новчане социјалне помоћи добијаће износ од 10.000 динара по детету без подношења захтева.

Процес пријаве на порталу Управе за трезор биће једноставан. Подносилац захтева, обично мајка, мораће да наведе број своје личне карте, матични број, матични број сваког детета и назив банке у којој би желео да средства буду депонована.

На овој адреси Почетна – ИДП (трезор.гов.рс) на порталу Управе за трезор, 20. августа од поноћи, можете почети са пријавом, уношењем ваших података.

Иначе, хранитељима детета за које се исплаћује новчана помоћ и примаоцима новчане социјалне помоћи, новчана помоћ од по 10.000 динара за свако дете ће бити уплаћена без подношења пријаве.

Kао и у случају ранијих пријава грађана за помоћи државе, пријава на порталу Управе за трезор ће бити веома једноставна и трајаће свега неколико минута.

Kако је предвиђено, подносилац пријаве, односно мајка, ће уносити број личне карте, свој матични број, матични број за свако дете и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац.

Додатно, отац детета који сам врши родитељско право треба, поред горе наведених података, да поднесе дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сам врши родитељско право.

Такође, уколико је подносилац пријаве старатељ детета, он, поред већ наведених података, подноси и дигитализовану копију правоснажне одлуке органа старатељства којом се дете за које се исплаћује новчана помоћ ставља под старатељство.

20. августа припремите ЈМБГ, број личне карте и име банке, пријавите се и након пријаве можете проверити ваш статус.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept