Početna » СВИ НАГРНУЛИ НА СНИЖЕЊА ПО РАДЊАМА, А ТРГОВЦИ САМО ВРЕБАЈУ: Имају нови ТРИK, ЕВО НА ШТА ТРЕБА ДА ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

СВИ НАГРНУЛИ НА СНИЖЕЊА ПО РАДЊАМА, А ТРГОВЦИ САМО ВРЕБАЈУ: Имају нови ТРИK, ЕВО НА ШТА ТРЕБА ДА ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Гужва је увелико траје по тржним центрима, а трговци су снизили цене за одређене артикле.

од Паланка данас
0 Коментар

Вест о снижењима и акцијама нас радује посебно ове године, када је дошло до драстичног пораста цена свих врста производа, у целом свету. Прво велико снижење било је 1. јула, већ 15. јула, креће ново.

Гужва је увелико траје по тржним центрима, а трговци су снизили цене за одређене артикле.У кратком су временском размаку, али су идеална прилика да „ухватите“ барем једно, ако овог месеца делимично нисте у земљи.

Подсећамо вас и на ваша права – као потрошача – о томе да трговци не смеју да прикупљају ваше личне податке. „Личне податке је могуће обрађивати искључиво уз претходну сагласност потрошача“, речено је за Телеграф Бизнис.

Међутим, и ове године, трговци не штеде на својим триковима.

Наиме, како смо се сами уверили, у популарним продавницама у тржним центрима, нема стандарних величина. Величине одеће опут „м“, „с“, или „л“ је готово немогуће наћи, док су полице препуне комада гардеробе са „xс“, „xxс“, „xл“, и тако даље. Односно, трговци су склонили напродаваније комаде да сачекају редовне цене, иако ће вам можда неко од њих и правдати то да је „већ распродато“.

Први дан снижења? Тешко. И то наричито различитим артиклима.

По новом Закону о трговини који је ступио на снагу 30. јула 2019. године, предвиђено је да сезонска снижења највише могу да трају до 60 дана.

Такође, у новим Закону је ограничено трајање акцијске продаје најдуже тридесет један дан од дана почетка акције.

Разлика између снижења и распродаја

Важно је да правите разлику између снижења и распродаја. Наредних дана термин распродаја се може користити једино у случају када трговац затвара продавницу или када престаје да се бави том делатношћу.

Наша препорука је да купујете онлине, и то што вам је неопходно.

Такође, чињеница је да закон трговце обавезује да део артикала мора бити снижен.

Kада су у питању снижења или акцијске цене, трговци се често користе методом да цене подигну пре самог снижења, а када почне сезонско снижење врате првобитне цене и на тај начин варају потрошаче.

Ове случајеве треба да санкциониште тржишна инпекција прекршајем, тако што ће извршити контролу над пословним књигама трговца и утврдити у ком периоду је промењена цена.

Kада је реч о одећи, треба проверити квалитет производа тј. декларацију, да ли је једна цена на рафу а друга на каси, да ли је назначено снежење заиста у висини попуста који је дефинисан.

Kада су у питању цене, декларације, висине попуста, када потрошач примети било какав пропуст трговца, случај може пријавити надлежној тржишној инспекцији која може да казни трговца новчано у виду прекршајног налога.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept