Početna » ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БЕОГРАДУ ИСПРЕД ИЗРАЕЛСКЕ АМБАСАДЕ ИЗВЕО КОНВЕРТИТ ИЗ МЛАДЕНОВЦА

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БЕОГРАДУ ИСПРЕД ИЗРАЕЛСКЕ АМБАСАДЕ ИЗВЕО КОНВЕРТИТ ИЗ МЛАДЕНОВЦА

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је лице које је извршило терористички напад испред изараелске амабасаде Милош Жујовић (25), верско име Салахудин, конвертит из Младеновца, саопштено је из МУП-а.

„Утврђено је да је лице које је извршило терористички напад Милош Жујовић (25), верско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Новом Пазару.Подсећамо да је Дачић после обиласка повређеног жандарма у Ургентном центру рекао новинарима да је око 11 сати NN лице из самострела погодило припадника Жандармерије у врат.

„Он је обављао своју дужност обезбеђивања абасаде Израела у кућици која се налази испред. NN лице је више пута прилазило полицајцу питало га где је музеј и слично, одлазио а затим се вратио, отворио врата кућице, носио је кесу са собом из ње извадио самострел и ранио полицајца“, рекао је Дачић.

Жандарм је испалио неколико хитаца из службеног пиштоља у NN лице, које је пола сата касније преминуло, додао је Дачић.

„Милош Јевремовић, жандарм је превезен у Ургентни центар, операција је у току. Говоримо да је реч о NN лицу како не би нарушавали истрагу, коју је преузело специјално тужилаштво“, рекао је Дачић.
Несумњиво је да је реч о терористичком акту, додао је министар, који је уперен и против државе Србије и Жандармерије.

„Ухапсили смо још неке људе превентивно, који су се налазили у близини полицијских објеката и заједно са безбедносним службама гледамо да повежемо тај случај. Неке сумње су присутне, индиције постоје да су лица већ позната безбедносним службама, а реч је о вехабијском покрету. Али, то нису потврђене информације и не желимо да нарушавамо истрагу“, рекао је Дачић.

Превентивно су у Београду појачане мере заштите, додао је Дачић, не само испред објеката као што амбасаде и државне институције, већ и у тржним центрима и на шеталиштима.

Нико из израелске амбасаде није био угрожен

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да нико из израелске амбасаде није био угрожен због напада на жандарма који је повређен испред тог објекта.

„Апсолутно није био угрожен нико. Што тиче амбасадора и запослених њих обезбеђује друга јединица, за заштиту личности“, рекао је Дачић новинарима после обиласка повређеног жандарма у Ургентном центру.

Он је навео да су се већ јављале разне службе и полиције из света, које желе да нам дају помоћ.
„Ми смо наравно, захвални ако имају било какву обавештајну информацију. И пре свега их упућујемо и на наше безбедносне службе да дају своју информацију“, навео је Дачић.

ТЕЛ АВИВ 

Израелско Министарство спољних послова окарактерисало је данашњи напад на припадника Жандармерије испред амбасаде Израела у Београду као “покушај терористичког напада“, јавља Тајмс оф Израел.

“Данас се догодио покушај терористичког напада у близини израелске амбасаде у Београду. Амбасада је затворена и нико од особља амбасаде није повређен. Повређен је локални полицајац. Околности инцидента се истражују, наводи се у саопштењу израелског министарства.

Рањени припадник Жандармерије стабилно након операције

Припадник Жандармерије М. Ј. (34) који је  самострелом погођен у врат испред зграде Амбасаде Израела у Београду, оперисан је у Ургентном центру и у стабилном је стању, јавио је РТС.

Како се наводи, припаднику Жандармерије хирурзи су извадили стрелу из врата и он је у стабилном стању упућен на интензивну негу на даље лечење.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept