Početna » ТО СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ, НЕМА ВИШЕ БАХАТОГ ПРЕТИЦАЊА! Ово је једна од мера која се уводи на српским путевима

ТО СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ, НЕМА ВИШЕ БАХАТОГ ПРЕТИЦАЊА! Ово је једна од мера која се уводи на српским путевима

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са Министарством унутрашњих послова месецима уназад ради на изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја које ће донети бројне новине, а све у циљу да се бахатим возачима стане на крај, а број саобраћајних незгода сведе на минимум.

 

– Једна од мера која ће се увести јесте забрана међусобног претицања шлепера, то се више неће толерисати кад шлепери један другог претичу на ауто-путу. То успорава али и угрожава саобраћај. Број инцидената у којима учествују шлепери све је већи. Такође, увешћемо да на камионима мора да стоји церада, да се не би дешвало да на ауто-путу испада шљунак или све друго што камиони превозе – рекао је за РИНУ министар саобраћаја Горан Весић.Он је додао да ће се од наредне године путарина осим на ауто-путевима, наплаћивати и на брзим саобраћајницама, а за шлепере и на магистралним путевима. На овим саобраћајницама неће бити наплатних рампи, а сама цена путарине биће нижа него на ауто-путевима.

– На најважнијим магистралним путевима путарина ће се наплаћивати за шлепере чије је осовинско оптерећење преко седам ипо тона. За наплату путарина користиће се веома успешан систем из Мађарске, а за то је већ потписан уговор – казао је Весић.

Једна од новина у Закону о безбедности саобраћаја биће и ограничење снаге мотора за возаче до 25 година.

– Ми као министарство инсистирамо на томе да се, када су у питању особе до 25 година, да ограничи број коњских снага, за шта за сада постоји ограничење за пробну возачку, али ово ограничење треба да се прошири на године живота. Желимо да број настрадалих смањимо на минимум, а сведоци смо нажалост ситуацје да велики број младих гине управо из разлога јер користе аутомобиле које не умеју да возе са својим возачким искуством – закључио је министар Весић.

Мондо


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept