Početna » ТУЖИЛАШТВО У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ТРАЖИ ЗАТВОРСКУ КАЗНУ ЗБОГ УБИСТВА ПСА СЕКИРОМ

ТУЖИЛАШТВО У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ТРАЖИ ЗАТВОРСКУ КАЗНУ ЗБОГ УБИСТВА ПСА СЕКИРОМ

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Великој Плани поднело је оптужни предлог против окривљеног Р.Б. (1946.) из Крњева због постојања оправдане сумње да је дана 25.01.2022. године, око 15,00 часова у Крњевукршећи прописе убио пса тако што га је секиром ударио у пределу главе услед чега је наступила смрт чиме је учинио кривично дело Убијање и злостављање животиња из чл. 269 ст. 1 Кривичног законика.

Тужилаштво је ради правилног утврђивања чињеничног стања предложило да се изврши ексхумација посмртних остатака пса, што је и урађено дана 21.10.2022.године, те да се након екхумације изврши обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти, те је овом тужилаштву достављен налаз и мишљење вештака медицинске струке Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду из којег произилази да је смрт пса наступила насилним путем и то непосредно након задавања ударца од стране окривљеног.

Тужилаштво је предложило да се окривљени осуди за извршено кривично дело и да му буде изречена ефективна казна затвора у складу са одредбама Кривичног законика.

ОЈТ Велика Плана

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept