четвртак, јун 20, 2024
Početna » У ОКТОБРУ ОДРЖАНО ПОВОЉНО И СТАБИЛНО СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ

У ОКТОБРУ ОДРЖАНО ПОВОЉНО И СТАБИЛНО СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ

од Паланка данас
0 Коментар

Полицијска управа у Смедереву је, и у месецу октобру, остварила веома добре резултате на сузбијању свих облика криминала, тако да је одржано повољно и стабилно стање безбедности, наведено је у саопштењу прослеђеном медијима.Настављено је са радом на превенцији криминала и сузбијању вршења кривичних дела из свих области, а нарочито кривичних дела са елементима насиља, додаје се у саопштењу.

-Припадници Полицијске управе постигли су значајне резултате на сузбијању неовлашћеног држања и трговине наркотицима и открили 17 кривичних дела у вези са дрогом. Непрекидно присуство полицијских службеника имало је за резултат да су у 19 случајева извршиоци ухваћени на делу, односно током извршења разних кривичних дела. Настављене су и активности полицијских службеника у близини угоститељских објеката где се окупља већи број младих, што је допринело да јавни ред буде стабилан – наведено је у саопштењу.

Током октобра месеца полицијски службеници су успешно обезбеђивали јавне скупове, нарочито спортске приредбе са повећаним ризиком, на којима су брзим и успешним интервенцијама спречили нарушавање јавног реда у већем обиму.

-Посебна пажња посвећена је оперативном раду на расветљавању кривичних дела насилничког понашања испред угоститељског објекта „Кристал“ и у „Скроз доброј пекари“ у Смедереву, који је резултирао хапшењем и процесуирањем извршилаца – наведено је у саопштењу.

Полицијски службеници Полицијске управе Смедерево су и даље свакодневно присутни у 88 школских објеката у Подунавском округу, уз појачане превентивне активности у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“. За ученике 5. и 7. разреда организоване су 202 радионице, највише на тему „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу“.

Током друге половине октобра, на основу сарадње Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарсва јавне безбедности Народне Републике Кине, у Смедереву су реализоване заједничке патроле, у којима је учествовало 9 припадника кинеске полиције, уз позитивне реакције грађана и кинеских држављана који живе на нашем подручју.

Припадници саобраћајне полиције су континуирано присутни у зонама школа и пешачких прелаза, у циљу превентивног деловања и откривања саобраћајних прекршаја. Активностима на осталим саобраћајницама у граду и општинама остварено је повољно стање безбедности у саобраћају, осим са аспекта броја погинулих лица, којих је у октобру укупно било 5, од чега 2 пешака на ауто-путу и један у Радинцу. Oве последице су настале непоштовањем саобраћајних прописа, као што је непрописно кретање пешака и прелажење саобраћајница на местима где то није дозвољено. С тим у вези, против два возача правних лица која се баве превозом путника поднета је пријава због заустављања на ауто-путу ради примања путника, о чему је упозната надлежна инспекцијска служба, која ће предузети мере из своје надлежности, у циљу спречавања оваквих појава.

Настављена је и акција провере прописног држања оружја са одобрењем, у току које је у протеклом месецу извршено више од 2.000 контрола, а проценат откривених неправилности се задржао на око 2%, што потврђује да грађани Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане, у већини, савесно и прописно држе и чувају оружје.

У складу са Законом о полицији, који прописује јавност рада Министарства унутрашњих послова, и уз изузетну сарадњу са надлежним тужилаштвима, Полицијска управа у Смедереву ће о свим активностима и резултатима рада и даље редовно обавештавати јавност, наведено је у саопштењу Полицијске управе у Смедереву.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept