Početna » У ОВА ДВА ГРАДА ТЕМПЕРАТУРА ЋЕ ПРЕЋИ 40 СТЕПЕНИ: Да ли ће бити оборен рекорд из Смедеревске Паланке од 44,9 степени

У ОВА ДВА ГРАДА ТЕМПЕРАТУРА ЋЕ ПРЕЋИ 40 СТЕПЕНИ: Да ли ће бити оборен рекорд из Смедеревске Паланке од 44,9 степени

У наредном периоду следе тропски топле ноћи, што значи да се минималне температуре неће спуштати испод 20°Ц

Србију је захватио нови топлотни талас. Према тренутним прогнозама, он би био најинтензивнији, а трајао би најмање десетак дана.Већ данас температуре у Србији достигле су 34°Ц и то у Ћуприји, а широм земље мерено је до 32-33°Ц.

Пред Београдом и урбаним срединама у Војводини је и тропска ноћ, што значи да се минимална температура неће спуштати испод 20°Ц.

Наредних дана очекује се још врелије.

Све више ће јачати термички висински гребен са југозапада, а у склопу њега према нашем подручју стизаће веома топла ваздушна маса са севера Африке.

Максимална температура другог дана викенда биће од 33 до 37°Ц, у Београду до 35°Ц.

Током целе следеће седмице биће сунчано и тропски топло време.

Максимална температура биће углавном од 33-34 до 38°Ц, у Београду и до 36-37°Ц.

Очекују се и топле ноћи, а у Београду, у Војводини и већим урбаним срединама тропске ноћи, уз минималне температуре изнад 20°Ц, у Београду се неће спуштати ни испод 25°Ц.

Најврелије ће бити средином јула. Над Србијом језгро вреле ваздушне масе налазиће се над истоком земље, па би ако се садашње прогнозе остваре, 15. и 16. јула температура би у Неготину и Зајечару могла да пређе и 40°Ц, па и да достигне 41°Ц.

Према тренутни прогнозама, нема на видику када се очекује осетније захлађење са падавинама, али би 14. јула дошло до безначајног пада температуре на само један дан, а након 17. јула би у северним и западним пределима Србије уследио пад за неколико степени, али би остало и даље веома топло, уз температуре до 32-33°Ц, а врело би се задржало на југу и истоку, уз температуре изнад 35°Ц.

Иако је пред нама дуготрајни топлотни талас, нема опасности од обарања рекорда.

Највиша икада температура у Србији била је 24. јула 2007. године, а достигла је 44,9°Ц, у Смедеревској Паланци, а широм централне, источне и југоисточне Србије 43-44°Ц, у Београду је било 43,8°Ц.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept